Direct contact?

0597-851946 (24 / 7 beschikbaar)
info@industrieledienstverlening.nl

Arthandling

Al een aantal keren hebben we de eer gehad om een kunstenaar te helpen zijn kunstwerk te realiseren. Art Handling is een wereld apart. Hier spelen andere regels een rol dan in de industriële wereld. Het is de combinatie van twee heel verschillende werelden die samen zorgen dat een project gaat slagen. Waar in de werktuigbouw alles van te voren precies bekend is, zorgt het creatieve proces er voor dat er tijdens de vervaardiging van een kunstobject/sculptuur  vaak nog het nodige gewijzigd moet worden.

Dit vergt inzicht en flexibiliteit van de uitvoerenden om samen met de kunstenaar zijn ontwerp en gedachten tot een groot succes te maken. Het is niet mogelijk om je voor 100% te verplaatsen in de gedachtegang van een kunstenaar. Het is tenslotte zijn of haar ontwerp en visie.

Als u een sculptuur of kunstvoorwerp in gedachten heeft, maar niet weet of het technisch mogelijk is om te realiseren, neem dan contact met ons op. Door onze ervaring  weten wij wat wel en niet kan en waar mogelijkheden liggen. Zowel bij het plaatsen en verplaatsen van uw kunstwerk als bij de bouw.

Don`t ask me what we can do for you,

just show us what needs to be done. 

Naast verschillende kleinere projecten onder andere bij het Kröller Müller museum op de Veluwe, hebben wij meegewerkt aan verschillende opdrachten voor de kunstenaar Anish Kapoor. Voor zijn tentoonstelling Memories in het Goggenheim museum in Berlijn hebben we meegewerkt aan de realisatie van één van zijn sculpturen. Het betrof  een sculptuur van  15m lang x 9m breed x 6m hoog en een gewicht van ca. 27 ton.

De opdracht hebben we verkregen via Centraal Staal gevestigd in Groningen en De Jonge Konstructie B.V.. Bij dit project hebben we meegewerkt aan de voorbereiding en de bouw van de sculptuur. Ook het schrijven van het montageplan, de gehele montage en de demontage hebben wij begeleid en uitgevoerd. Hierbij hebben we samen gewerkt met een team van expositiebouwers uit Berlijn en een team uit Nederland (Dit stond onder leiding van projectleider A. Bokma van Centraalstaal). De uitdaging was om de gehele sculptuur door een standaard museumdeur naar binnen te krijgen en alles op te bouwen op een marmeren vloer.

Dit alles is dusdanig goed verlopen dat we eind 2009 naar de Verenigde Staten zijn geweest om daar dezelfde sculptuur op te bouwen in het Guggenheim museum New York.